У Кропивницькому вітер позносив дахи, позривав зовнішні конструкції на будівлях, а також зруйнував стіни в будинках.

Відео дня

Про це повідомив голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Назаренко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Читайте також"Ну що, Борю, які пропозиції?": дніпряни показали затоплене місто з непрацюючими ливнівками (відео)

«Страшної шкоди наробила сьогоднішня негода. Серйозно постраждав Кропивницький. Шквальний вітер позносив дахи, позривав зовнішні конструкції на будівлях… Навіть зруйнував стіни в будинках! Одним словом, біда», - написав він.

Назаренко повідомив, що Кропивницька міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій найближчим часом буде приймати план дій в цій ситуації.

Згодом Назаренко повідомив, що начальник поліції області Роман Козьяков пообіцяв забезпечити необхідну кількість підлеглих для охорони порядку і щоб не було випадків мародерства.

"Щойно повернувся зі Старої Балашівки в Кропивницькому. Саме цей мікрорайон і Лелеківка постраждали віл негоди. Яка ситуація - видно на фото. Єдине, чого немає на знімках, - так це людського відчаю. Його не передати... Що я пропоную: зараз саме час перед виборами всім кандидатам і політичним силам показати, як вони хвилюються за кропивничан - і словом, і ділом! Мітли, граблі до рук і завтра на суботник! Я не кандидат, але очолити процес готовий. Хто за - плюсуйте в коментарях. Друге, домовився, щоб наші надзвичайники протягом години встановили намети і польову кухню з гарячим чаєм. Третє, начальник поліції області Роман Козьяков пообіцяв забезпечити необхідну кількість підлеглих для охорони порядку і щоб не було випадків мародерства. Я безмежно вдячний усім, хто вже виказав підтримку жителям Кропивницького. І знову прошу: давайте залишатися людьми й допомагати один одному!" - написав Назаренко.

Як повідомляв УНІАН, у Держслужбі з надзвичайних ситуацій попередили про дощі та сильний вітер на території України сьогодні, 17 жовтня.

Раніше у Києві через дощ затопило ряд вулиць, на дорогах утворилися цілі ріки.