У Києві палають склади / фото ДСНС м. Київ

В Оболонському районі Києва палають склади, гасіння пожежі ускладнюється відсутністю поблизу протипожежних гідрантів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій в місті Києві.

Зазначається, що 4 серпня о 12:43 рятувальникам надійшло повідомлення про те, що на вул. Куренівська, 21, сталася пожежа.

По прибуттю рятувальників було встановлено, що пожежа виникла в одноповерховій складській будівлі, яка не діє, розміром 45х12 м.

Для гасіння пожежі залучили близько 50 осіб особового складу / фото ДСНС м. Київ

"Наразі триває локалізація пожежі на площі 1200 кв.м. Гасіння пожежі ускладнюється відсутністю поблизу протипожежних гідрантів. Найближчий гідрант знаходиться на відстані 400 м від місця пожежі, тим самим витрачається час рятувальників на прокладання магістральних ліній та пошуку вододжерел", - наголосили у ДСНС.

Зауважується, що для гасіння пожежі залучено 13 одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 50 осіб особового складу.

Оновлено 17:40. Рятувальники ліквідували пожежу на території складу в Оболонському районі.

О 14:23 займання на площі 1200 кв. м вдалося локалізувати, а о 15:52 - ліквідувати. Зазначається, що гасіння ускладнювалося відсутністю поблизу протипожежного водопостачання, а найближчий пожежний гідрант був на відстані 400 м від місця пожежі. Тому рятувальники витрачали час на прокладання магістральних ліній та пошук альтернативних вододжерел. Крім того, здійснювався постійний підвіз води.

Як раніше повідомляв УНІАН, у селі Нерубайське Одеської області рятувальники ліквідували масштабну пожежу в триповерховій складській будівлі. 

До гасіння залучалися 84 рятувальники та 22 одиниці техніки ДСНС. Жертв та постраждалих у результаті пожежі немає.