В Одесі чоловік потрапив в погану історію через самокат, йому дали час лише до середини грудня / фото ua.depositphotos.com

В Одесі чоловік вирішив "провітрити" голову після сварки з дружиною, випив, та поїхав на роботу на самокаті. За підсумком, його зловили правоохоронці, а суд призначив болісний штраф.

Сьогодні один із місцевих Telegram-каналів уточнив, що суд оштрафував водія електросамоката на 17 тисяч гривень за їзду у нетверезому стані. Відповідну ухвалу винесли 14 листопада. 

Фігуранта справи звинуватили в ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення - керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння та ін.

Відео дня

Чоловік, який "влетів на гроші", стверджує, що був напідпитку, посварився з дружиною і вирішив поїхати на роботу. Зупинили його патрульні, коли він виїхав на проїжджу частину.

"Вчинив неправильно, але мені в*бали штраф… Я таких грошей ніколи не бачив", - визнає чоловік.

Він повинен був сплатити гроші до 14 грудня. Зробив він це, чи ні - наразі невідомо.  

Чоловік "влетів" на гроші через історію з самокатом / фото https://t.me/xydessa 

У постанові суду йдеться, що 12 жовтня о 22.20 чоловік рухався по вул. Заболотного, у районі будинку №53. Він керував електросамокатом у стані алкогольного сп'яніння, що було підтверджено за допомогою приладу "Драгер". Перевірка показала 1,63 проміле.

В судовому засіданні чоловік свою провину визнав, та пояснив, що прав на керування транспортними засобами не має.

Як зазначається у постанові, ч. 1. ст. КУпАП потягла за собою накладення штрафу у розмірі 17 тисяч гривень без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки порушник його й не отримував.

Окрім того, з водія самоката стягнуто судовий збір у розмірі 536 гривень 80 копійок.

У пресслужбі управління патрульної поліції на Одещині УНІАН повідомили, що факти порушення правил дорожнього руху водіями таких самокатів, на жаль, мають місце. Більша частина їх припадає на літній період і дуже часто на "самокатників" скаржаться пішоходи.

"Людина на такому транспортному засобі є учасником дорожнього руху, як і інші водії", - наголосили в управлінні.

Водії самокатів - повноцінні учасники дорожнього руху в Україні

Нагадаємо, з 2023 року водії електросамокатів визнані повноцінними учасниками дорожнього руху. У серпні стало відомо, що в Україні почали направляти до суду справи про порушення правил дорожнього руху водіями електросамокатів. Переважно ДТП за участю водіїв самокатів кваліфікуються як адміністративні порушення та найчастіше самокатники отримують обвинувальні вироки за травмування пішоходів.

Тоді Опендатабот у судовому реєстрі знайшов 76 таких справ. Найчастіше самокатників притягають до відповідальності за порушення ПДР, що призвело до пошкодження транспортних засобів та іншого майна (ст. 124 КУпАП). Цією статтею передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Вас також можуть зацікавити новини: