В Одесі неповнолітня пограбувала пенсіонерку/ фото npu.gov.ua

Неповнолітня дівчина в Одесі через вікно пограбувала пенсіонерку, погрожуючи ножицями та лопатою. Підозрювану вже затримали правоохоронці.

Про це повідомляє прес-служба поліції Одеської області.

До правоохоронців 8 червня близько 11:00 звернувся син постраждалої 79-річної жінки. За його словами, напад стався в той час, коли він перебував на роботі.

Поліція за годину встановили особу дівчини. Нападницею виявилася 17-річна місцева жителька з багатодітної сім'ї. Дівчину раніше вже була помічена у крадіжках.

З'ясувалося, що затримана влізла через вікно в чужий будинок, побила літню господиню та пригрозила лопатою й ножицями, щоб пенсіонерка не пручалася. Дівчина забрала комп'ютер та старий мобільний телефон, після чого втекла, закривши побиту жінку в будинку.

В ході обшуків у підозрюваної вилучили вкрадений телефон та ключі від будинку пенсіонерки, а комп'ютер вона здала в ломбард.

Слідство ведеться за частиною 3 статті 187 "Розбій" Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Дівчина перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Раніше під Києвом затримали трьох чоловіків, яких підозрюють у скоєнні розбійного нападу та пограбуванні харків'янки.