Чоловік від тортур помер / Фото УНІАН

У Вінниці судитимуть 6 працівників установи виконання покарань, які били і катували засудженого.

Як повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, до суду направлено обвинувальний акт стосовно 6 працівників державної установи «Вінницької установи виконання покарань №1» та одного засудженого, що відбуває покарання у держустанові.

Слідчі встановили, що 13 липня 2019 р. в установі виконання покарань загинув 59-річний засуджений. Того дня 6 працівників установи завели його в окреме приміщення, де його побили, завдавши йому не менше 85 ударів.

Відео дня

Читайте такожНа копів, підозрюваних у зґвалтуванні дівчини в Кагарлику, були десятки скарг через насильство

Під час побиття потерпілого у діях 5 працівників установи виконання покарань містилися ознаки катування, - додали у ДБР.

Потім посадовці установи доставили постраждалого до камери, де вже інший засуджений побив його, що призвело до смерті.

Таким чином, 5 працівників установи виконання покарань обвинувачують у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося заподіянням насильства та вчинення катування ув'язненого в місцях позбавлення волі, з метою покарання останнього за вчинення ним злочину за ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 127 ККУ.

Ще один працівник установи обвинувачується у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося заподіянням насильства до ув'язненого ч. 2 ст. 365 ККУ.

Засуджений обвинувачується у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого за ч. 2 ст. 121 ККУ.

Якщо їхню вину доведуть, 5 працівникам установи загрожує ув'язнення до 10 років. Ще одному працівнику – до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Засудженому – покарання до 10 років.

Читайте схожі новини на тему: