"Нелюди", досі безкарно гуляють на свободі / колаж з фото - facebook Протоієрея Богдана Бабинця

На Закарпатті невідомі розтрощили храм та ледь не влаштували пожежу. Інцидент трапився 15 січня в селі Хмільник Кам'янської громади.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів протоієрей Богдан Бабинець.

За його словами, невідомі проникли до храму у неділю, перед вечірнім богослужінням. Наслідки від такого "візиту" досить сумні - хулігани розбили вікно, розкидали сміття.

"Розтрощений храм, особливо вівтар, храм, якому ти довгі роки приділяв усю свою любов, леліяв, прикрашав, готував до кожного свята, довелось побачити першому, стати першим свідком, а поруч нікого!!! Ні душі, а храм стоїть за 200 метрів за кладовищем. Фотографії далеко не зображають справжньої картини, яку довелось мені побачити того вечора", - написав він.

Окрім того, що хулігани потрощили храм, вони ледь не спричинили пожежу.

"Кругом все перекидане, всюди кров, недопалки, море битого скла від розтрощеного склопакета, повсюди спалені сірники - близько 40-50 шт. А що ще могло трапитись?.... Страшно і подумати", - додав протоієрей.

Читайте такожУ центрі Харкова на території Благовіщенського собору сталася пожежа (відео)Він вказав, що "нелюди", досі безкарно гуляють на свободі, адже винних так і не знайшли. У коментарях люди обурилися вчинком невідомих та зазначили, що поліція обов'язково має знайти усіх, хто був причетний до трощі храму.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що на Закарпатті чоловік викрав гроші з храму і здався поліції після розмови зі священником.

Вас також можуть зацікавити новини: