Наслідки негоди на Кіровоградщині / фото Гречка

Жіночий рух політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає від уряду негайної реакції на ситуацію, що склалася в Кропивницькому та в Кіровоградській області. Зокрема оперативної ліквідації наслідків стихійного лиха та надання допомоги тим людям, які залишились без даху над головою.

Про це заявила лідерка Жіночого руху партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова.

«Потужний смерч лише в Кропивницькому пошкодив понад сто житлових будинків. Він буквально знімав дахи зі споруд та нівечив житла й господарські будівлі. Люди за лічені хвилини втрачали своє нажите роками важкої праці майно. Наразі важливо, якою буде реакція уряду на цю подію, бо спроби перекласти всю відповідальність на місцеву владу нічим добрим не закінчаться – на місцях просто немає достатньо коштів, аби надати людям хоч якийсь притулок на час відбудови їхніх жител», – наголосила Ірина Суслова.

Відео дня

Вона відзначила, що активісти партії «ЗА МАЙБУТНЄ» постійно моніторять ситуацію в Кропивницькому та селах, які зачепила негода.

«Ми на постійному контакті з постраждалими й маємо достовірну інформацію, що наразі держава жодним чином їм не допомагає. Тому вимагаємо в Кабінету Міністрів негайної реакції на стихійне лихо в Кіровоградській області. Сподіваємось, що в урядовців вистачить здорового глузду не передавати бюджетні кошти, призначені на ліквідацію стихійних лих, на будівництво доріг або на ще якісь піар-проекти під вибори, як це зробили з коронавірусним фондом. «ЗА МАЙБУТНЄ» наголошує на негайній потребі в державному втручанні. Воно має полягати не лише в оперативній ліквідації наслідків стихійного лиха, але й у наданні постраждалим матеріальної допомоги й тимчасового притулку. Ми будемо відслідковувати ситуацію, аби держава не уникла виконання своїх соціальних зобов’язань», – заявила Ірина Суслова.