Аварія сталася 12 липня / фото ДСНС

Президент України Володимир Зеленський назвав ДТП на Столичному шосе в Києві, внаслідок якого загинули четверо осіб, прикладом недбальства і безвідповідальності деяких водіїв.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це Зеленський заявив на традиційній селекторній нараді під його головуванням.

«ДТП на Столичному шосе поблизу Києва – останній страшний приклад недбальства й безвідповідальності деяких водіїв. Загинули двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це – не перша аварія, спричинена цим водієм», - наголосив президент.

Відео дня

Зеленський заявив про надзвичайну важливість ухвалення закону про посилення відповідальності за скоєння смертельного ДТП в нетверезому вигляді.

«Законодавча відповідальність за такі випадки – це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини й кожного українця», – сказав Зеленський.

Читайте такожЗМІ дізналися про стан дитини, що вижила у страшній аварії під Києвом

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що на розгляді в парламенті перебуває законопроект № 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху», який посилює відповідальність водіїв за скоєнні смертельного ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Зокрема законопроект збільшує штрафи за кермування напідпитку, впроваджує штрафи за покидання місця ДТП, а також зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності. Ухвалення цього законопроекту також сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах і, як наслідок, приведе до зменшення кількості ДТП, зауважили в МВС.

Терміновість ухвалення цього законопроекту викликана кількістю порушень і тяжких ДТП, спричинених водіями у стані алкогольного сп'яніння, легкістю уникнення ними відповідальності.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня до столичної поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими на Столичному шосе. Попередньо встановлено, що водій "Мерседеса" здійснив зіткнення з іншим автомобілем, що рухався попереду у попутному напрямку. Після цього він виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив зіткнення з автомобілем "Хюндай". Водій і пасажири "Хюндая", серед яких двоє малолітніх дітей, загинули. Ще одну дитину, хлопчика 2006 року народження, доставили до лікарні.

39-річного водія "Мерседеса" затримано. Він перебуває в лікарні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.