ДБР візьметься за вбивство поліцейського у Чернігові / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань (ДБР) надасть правову оцінку діяльності чи бездіяльності патрульних, які виїжджали за викликом щодо побиття поліцейських у Чернігові вночі 2 жовтня.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі ДБР.

Згідно з інформацією, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом завідомого залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані та позбавлена можливості вжити заходи до самозбереження (ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України).

Відео дня

"Діям патрульних поліцейських, які виїжджали на виклик, буде надана правова оцінка", – прокоментувала речниця ДБР Ольга Чиканова.

Інформацію про виклики патрульних до маркету, де відбувалося побиття поліцейських, повідомив під час суду батько одного з підозрюваних. За його словами, патрульні приїздили кілька разів і навіть застосовували газовий балончик. Чоловік обурювався, якби поліцейські затримали всіх, то убивства вийшло б уникнути.

Дані про виклики підтвердив журналістам і начальник патрульної поліції області Дмитро Думич. Однак він зазначив, що підрозділ нічого не коментує, оскільки розслідування здійснює Головне управління Нацполіції в області.

Читайте також"П'яний поліз до підлітків": мати одного з підозрюваних у вбивстві поліцейського розповіла свою версію трагедіїУ секторі комунікацій ГУ НП в області уточнили, що це питання перебуває в компетенції ДБР та "поліція не може перевіряти та оцінювати дії поліції".

У заяві прес-служби маркету йдеться про те, що охоронці діяли в межах своєї компетенції та викликали патрульних.

Про кілька викликів патрульних повідомили та в Чернігівській окружній прокуратурі. Однак залишаються без відповідей питання – чому патрульні.

Вбивство поліцейського у Чернігові: подробиці

Як повідомляв УНІАН, вночі 2 жовтня на вулиці Незалежності в Чернігові група молодиків завдала тілесних ушкоджень двом поліцейським. Внаслідок цього один з них загинув, іншого доставили до лікарні. Обидва поліцейські перебували у відпустці та були в цивільному одязі.

За цим фактом поліція Чернігівської області відкрила кримінальне провадження за п.12 частини 2 статті 115 (умисне вбивство, скоєне за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 статті 186 (грабіж, поєднаний з насильством, або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та призначила службове розслідування.

Під час невідкладних слідчих дій правоохоронці доставили до Чернігівського районного відділу поліції шістьох молодиків. Чотирьом з них, які безпосередньо завдавали тілесні ушкодження поліцейським, 3 жовтня слідчі повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Підозрювані – чернігівці, наймолодшому з них 16 років, ще двом по 17 років, а найстаршому – 18.

Також поліція повідомила про підозру у скоєнні грабежу 32-річному чернігівцю, який забрав сумку одного з потерпілих.

4 жовтня Деснянський районний суд Чернігова призначив усім підозрюваним запобіжний захід – 2 місяці тримання в СІЗО.