Артур Єрохін помер на місці події / фото Facebook Вероніки Єрохіної

У Чернігові судитимуть двох патрульних, які не попередили вбивство поліцейського та замах на життя іншого. Інцидент стався у жовтні минулого року. Поліцейського Єрохіна по-звірячому забили до смерті.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Чернігівської обласної прокуратури.

Так, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох співробітників управління патрульної поліції в Чернігівській області за фактом неналежного виконання службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Відео дня

За даними слідства, поліцейські управління патрульної поліції в Чернігівській області в ніч на 2 жовтня 2021 року під час патрулювання вул. Незалежності в м. Чернігові виявили групу молодих людей, в яких стався конфлікт з двома чоловіками – поліцейськими, які перебували на той час у відпустці.

"Правоохоронці неналежно поставилися до виконання своїх службових обов’язків і не припинили виявлене правопорушення. Натомість вони покинули місце події, залишивши без допомоги двох поліцейських, а молодики продовжили побиття потерпілих", - зазначили в прокуратурі.

Читайте такожВбивство поліцейського у Чернігові: керівництво патрульної поліції відсторонили від посадСудовий розгляд кримінального провадження здійснюватиметься Новозаводським районним судом м. Чернігова.

Звіряче вбивство поліцейського у Чернігові: деталі справи

За даними слідства, у ніч на 2 жовтня 2021 року у м. Чернігів в мікрорайоні Масани виник конфлікт між двома поліцейськими, які на той час перебували у відпустці, і групою молодих людей.

В результаті конфлікту співробітникам поліції було завдано тілесних ушкоджень, від яких один - Артур Єрохін - помер на місці події, а інший –Володимир Сапон - доставлений до лікарні.

При цьому, під час бійки один з нападників встиг відкрито викрасти мобільний телефон потерпілого.

Читайте такожВбивство копа в Чернігові: камери "спіймали" ще один момент конфлікту (відео)Поліцію очевидці подій викликали п'ять разів, але патрульні не змогли завадити вбивству.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох підлітків та 18-річного юнака за фактами вбивства поліцейського Артура Єрохіна та незакінченого замаху на вбивство іншого поліцейського Володимира Сапона за попередньою змовою групою осіб, а також відкритого заволодіння чужим майном.

Вас також можуть зацікавити новини: