Харків. 7 вересня. УНІАН. Сільські голови переконані, що всі ініціативи прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО стосовно покращення діяльності місцевого самоврядування будуть реалізовані.

Про це вони заявили у суботу кореспонденту УНІАН, коментуючи результати Всеукраїнської наради з питань розробки нових підходів до формування взаємовідносин державного та місцевих бюджетів на 2010 рік за участю глави уряду та установчого з’їзду Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад.

Зокрема сільський голова села Іванівка Вінницького району Вінницької області Микола БОЛТАП зауважив, що сьогоднішнє зібрання є «по-справжньому першим заходом, на якому було конкретно розглянуто всі проблеми місцевого самоврядування».

Відео дня

«Нарешті уряд побачив нас, оскільки склалася практика, що нашою роботою зазвичай цікавляться тільки органи прокуратури чи міліція», - зауважив він.

Сільський голова додав, що «є велика надія, що зацікавленість проблемами місцевого самоврядування буде стабільною, і також стабільно будуть вирішуватися проблеми освіти, медицини на місцях».

«Я гадаю, що уряд буде діяти в інтересах сільської та місцевої громад. Юлія ТИМОШЕНКО настільки завзята жінка, що все, про що вона говорила, буде реальним, а гроші вона знайде», - переконаний М.БОЛТАП.

У свою чергу, Сокиренецький сільський голова Вінницької області Валентина ГЛУЩЕНКО наголосила, що впродовж останнього часу місцеве самоврядування відчуло реальну допомогу з боку уряду.

«Нарешті почався реальний діалог з представниками органів місцевого самоврядування», - сказала вона. За її словами, реалізація ініціатив глави уряду значно полегшить виживання місцевих та сільських громад.

«Ці ініціативи дуже сприятливі і корисні. Сподіваюся, що вистачить сил, аби вирішувати проблеми не тільки на словах, але й ухвалювати конкретні рішення», - додала вона.