Харків. 5 грудня. УНІАН. Стан здоров’я засудженої екс-прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО, яка зараз утримується в Качанівській виправній колонії в Харкові, задовільний.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у розповсюдженому Міністерством охорони здоров’я України прес-релізі.

У МОЗ зазначають, що 4 січня за зверненням начальника Качанівської виправної колонії до міністерства та Головного управління охорони здоров’я Харківської ОДА щодо надання консультативної допомоги Ю.ТИМОШЕНКО була створена комісія фахівців з 9 провідних спеціалістів різних галузей медицини на чолі з Першим заступником Міністра охорони здоров’я України.

Відео дня

«За результатами огляду та вивчення медичної документації встановлено, що стан здоров’я ТИМОШЕНКО Ю.В. задовільний. Фахівцями були надані рекомендації щодо подальшого лікування ТИМОШЕНКО Ю.В.: розширення рухового режиму, проведення лікувального масажу та комплексу лікувальної фізкультури, а також подальшого спостереження в динаміці лікарями медичної служби за місцем її перебування», - йдеться в повідомленні.

За даними МОЗ, Ю.ТИМОШЕНКО відмовилася від проведення загальноклінічного лабораторного обстеження (загальний клінічний аналіз крові) в умовах закладів системи міністерства охорони здоров’я.

Спеціалісти Харківської обласної санітарно-епідеміологічної станції спільно з міністерською комісією визначили, що санітарно-гігієнічні умови перебування засудженої в камері №6 дільниці СІЗО Качановської колонії є задовільними.

Крім цього спеціалісти СЕС провели вимірювання рівня освітлення в камері в нічний час в камері №6 і встановили, що він «не перевищує міжнародний стандарт для освітлення вночі навіть палат медичних закладів і не перешкоджає сну, відпочинку та не шкодить здоров’ю осіб, які там перебувають».