У Києві на пішохідно-велосипедному мосту знову утворилася тріщина / фото УНІАН

Заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Спасибко запевняє, що виявлену деформацію стiйки огорожі пішохідно-велосипедного мосту, яка призвела до невеликої тріщини в конструкції мосту, усунуть вже сьогодні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Читайте такожУ Києві на "скляному" горе-мосту з'явилася нова тріщина і ослабли троси (фото, відео)

Відео дня

Спасибко зазначив, що тріщина в покритті біля стійки огорожі мосту, ймовірно, сталася внаслідок перепаду температур та туго натягнутих тросів, і запевнив, що причини пошкодження встановлені та будуть оперативно усунуті.

«Перш за все, маю запевнити киян i гостей столиці в абсолютній безпеці мосту. Наголошую, що жодних конструктивних порушень тут немає. Тріщина утворилася в покритті, імовірно, внаслідок перепаду температур та сильно натягнутих тросiв. Її вже сьогодні ліквідує підрядник, протягом 3-4 годин, оскільки пошкодження має бути усунуто внаслідок гарантійних зобов’язань», – сказав Спасибко.

Як повідомляв УНІАН, пішохідно-велосипедний міст, що з’єднує два туристичних маршрути – парк «Володимирська гірка» і парк «Хрещатий», було відкрито цьогоріч 25 травня у рамках святкування Дня Києва. Міст побудований із бетону та скла, його довжина становить майже 212 метрів. Вартість будівництва мосту - 275 млн грн.

Наступного дня після відкриття мосту з'явилися тріщини на захисному шарі склоплівки на деяких фрагментах скляної підлоги, основне гартоване скло не постраждало. Головна версія цього – акт вандалізму, пошкоджені елементи швидко замінили.

За фактом псування скла на пішохідному мості поліція Києва розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

У переданому УНІАН листі процесуального керівника у провадженні, прокурора відділу прокуратури міста Ірини Ігнатюк до Київської міської ради зазначено, що на момент відкриття пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз не був прийнятий в експлуатацію.