Із 24 лютого до 1 березня в Україні святкується Масляна - час народних гулянь, веселощів, забав, конкурсів, спалювання опудала зими і, звичайно ж, смачних млинців.

Щоб здивувати своїх рідних і гостей, господині шукають оригінальні рецепти. Ми пропонуємо три варіанти млинців на Масляну, які не залишать вас байдужими.

Читайте такожМасляна 2020: традиції, історія свята, дата Масниці в 2020

Зелені млинці зі шпинату з грибами

Для 10 млинчиків:

Тісто:

борошно 200 гр.

вершки 100 мл

рослинне масло 50 гр.

цукор 2 ч.л.

яйця 2 шт.

розпушувач 1/2 ч.л.

шпинат 300 гр.

сіль 1 ч.л.

Інгредієнти для начинки:

печериці 300 гр

вершковий сир 100 гр.

вершки 100 гр.

цибуля 1 шт.

сіль, перець за смаком.

Змішуємо інгредієнти для тіста з перемолотим на блендері шпинатом. Смажимо млинці на добре розігрітій сковороді без масла. Для начинки шаткуємо цибулю, дрібно нарізаємо гриби і підсмажуємо до готовності, додаючи вершки. Наповнюємо млинці начинкою, звертаємо в трубочки і насолоджуємося.

Торт із млинців з червоною рибою

Інгредієнти для млинців:

яйця 2 шт.

холодна вода 220 г

молоко 220 г

рослинне масло 80 г

сіль 1/2 ч.л.

цукор 4-5 ч.л.

борошно 200-220 г

сода 1/2 ч.л.

Інгредієнти для торта:

9 шт класичних млинців

слабосолена сьомга 200 г

твердий сир 200 г

сметана 200 г

вершковий сир 300 г

Готуємо класичні млинці: змішуємо 2 яйця зі склянкою борошна і молока, додаємо стакан води, 4 чайні ложки цукру, рослинне масло і чайну ложку соди. Смажимо млинці без масла на добре розігрітій сковороді. Для начинки змішуємо 300 г вершкового сиру і 200 г сметани. Змащуємо млинці начинкою, додаючи сьомгу і натертий сир. Формуємо багатошаровий торт, верхівку якого прикрашаємо начинкою і червоною ікрою.

Млинці з апельсинами і сиром

Інгредієнти для начинки:

вершковий (або домашній) сир 300 г

ванільний цукор 15 г

цукор 5 ч.л.

сметана 3-4 ст.л.

апельсин 1 шт.

чорний шоколад 1 плитка

молоко 2-3 ст.л.

Для приготування млинців підійде будь-який класичний рецепт. Весь акцент в цій страві буде на начинці. Для неї беремо сир, ванільний і звичайний цукор, сметану і збиваємо блендером в кремоподібну масу. На тертці натираємо цедру апельсина і додаємо в начинку. Сам апельсин нарізаємо шматочками. Змащуємо млинці сирним кремом і "фаршируємо" апельсинами: кладемо дольки в одну лінію. Тим часом розтоплюємо на водяній бані чорний шоколад з молоком. Звертаємо млинці в трубочки, нарізаємо широкими ролами і подаємо на тарілці. Зверху поливаємо розтопленим шоколадом і посипаємо залишками цедри.

Як раніше писав УНІАН, початок Масляної 2020 припадає на понеділок 24 лютого, а закінчуються святкування 1 березня. Масляну в Україні треба зустрічати з млинцями.