Ліниві вареники з сиру – рецепт / фото hobbivdom.site

Ліниві вареники – одна з найпростіших страв, але дуже смачна.

Читайте такожНайсмачніші млинці з м’ясом: рецепти ситної та ароматної страви

Загалом ліниві вареники являють собою шматочки тіста з великим вмістом сиру, які швидко відварюються у киплячій воді. Подаються вони зазвичай зі сметаною, але можливі й інші варіанти. Зокрема, особливо смакуватимуть дітям, і дорослим теж може сподобатися, ідея полити страву згущеним молоком, варенням, медом або будь-яким топінгом.

Відео дня

До того ж готувати домашні ліниві вареники з сиру дуже просто та швидко. Смачні сирні "шайбочки" – це чудовий, здоровий, а головне, смачний сніданок.

Ліниві вареники з сиру

  • Сир – 500 г
  • Борошно – 1-1,5 ст.
  • Яйця – 1-2 шт.
  • Цукор (за бажанням) – 2-3 ст. л.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Сметана – за смаком
  • Сіль – 1 дрібка

Домашній сир пропустити через м’ясорубку або протерти крізь сито. Додати яйця, цукор (за бажанням), розтоплене вершкове масло та сіль, усе добре перемішати.

Всипати просіяне борошно й замісити сирне тісто.

Як приготувати ліниві вареники з сиром / фото Shutterstock

Поставити каструлю з водою на вогонь.

Сирне тісто викласти на посипаний борошном стіл і розрізати на 2 рівні частини. Кожну частину скачати в формі тонкої ковбаски, злегка приплюснути, розрізати на невеликі шматочки. На кожен шматочок можна нанести борозенки за допомогою виделки, акуратно придавлюючи її до поверхні тіста.

Ліниві вареники опустити в підсолений окріп і варити, поки вони не спливуть на поверхню. Готові вареники викласти шумівкою на тарілку й полити розтопленим вершковим маслом. Подають ліниві вареники зазвичай зі сметаною.

Ліниві вареники з сиром і бананом

  • Сир – 300 г
  • Борошно – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Сіль – 1 дрібка
  • Ванілін – за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Сметана для подачі

Сир помістити у велику тарілку й пом’яти його виделкою. Додати яйця, сіль, цукор, ваніль і перемішати.

Банан очистити від шкірки. Виделкою пом’яти його, щоб банан став схожим на пюре.

Додати бананове пюре до сиру. Потім всипати борошно і все перемішати. Сир повинен мати щільну консистенцію.

Взяти дощечку й посипати її борошном, щоб до її поверхні нічого не прилипало. Викласти на неї сирне тісто й сформувати з нього ковбаску товщиною приблизно в 2 пальці. Нарізати її вздовж на шматочки розміром 1,5-2 см.

Ліниві вареники з сиром - найкращий рецепт / фото receptisalatov.com

Каструлю з підсоленою водою поставити на вогонь і дати закипіти. Покласти у киплячу воду вареники й варити їх до готовності.

Щойно вареники почнуть плавати на поверхні води, це означає, що вони готові й потрібно їх виймати. Зазвичай час приготування вареників складає близько 3 хвилин.

Дістати вареники шумівкою з каструлі, даючи стекти зайвій рідині, і викласти на тарілку. Можна подавати такі вареники зі сметаною. Також ліниві вареники з бананом гарно смакуватимуть у поєднанні з будь-яким фруктовим соусом або з вершками.

Сирні ліниві вареники з кукурудзяним борошном

  • Сир – 180 г
  • Яйця – 1-2 шт.
  • Кукурудзяне борошно – 30-50 г
  • Вода – приблизно 1 л
  • Сіль – за смаком

Спершу потрібно поставити кип’ятити воду в каструльці.

Вбити в миску яйця. Додати сир і розмішати суміш до однорідності. Всипати борошно й замісити ніжне тісто. Зліпити з нього невеликі кульки та покласти їх на тарілку.

Читайте такожСмачний і поживний сніданок: як приготувати ідеальне яйце пашот

Коли вода закипить, підсолити її трохи й кинути кульки в киплячу воду. Акуратно перемішати їх ложкою, щоб не прилипли до дна каструлі. Вогонь не зменшити й чекати, коли вареники спливуть. Після цього варити їх приблизно 2-3 хвилини, а потім за допомогою шумівки дістати вареники на блюдо.

Готові вареники можна полити сметаною, або ж згущеним молоком, шоколадним, карамельним топінгом, вишневим, полуничним чи будь-яким іншим варенням за власним смаком.