Фільм "Фуріоза: Шалений Макс. Сага" повністю знімали в Австралії / фото Warner Bros. Pictures

Минулого тижня у світовий прокат вийшов видовищний постапокаліптичний екшн "Фуріоза: Шалений Макс. Сага" (Furiosa: A Mad Max Saga) від культового австралійського режисера Джорджа Міллера.

Картина з Анею Тейлор-Джой і Крісом Гемсвортом у головних ролях була вперше показана на 77-му Каннському кінофестивалі 15 травня 2024 року, а 23-24 травня нарешті потрапила в широкий світовий прокат. За підсумками першого вікенду на великих екранах фільм зібрав схвальні відгуки від критиків і глядачів, а також касу майже в 60 мільйонів доларів (при бюджеті майже 170 мільйонів). Тим часом, ті, хто вже подивився новинку, задалися питанням, де ж знімали ці безкраї піщані простори, якими розсікали герої на потужних байках і бензовозах.

Щоб вгамувати їхню цікавість, видання Condé Nast Traveler поговорило з австралійським художником-постановником Коліном Гібсоном, який працював над "Фуріозою". Виявилося, що на відміну від фільму "Шалений Макс: Дорога гніву" 2015 року (його приквелом, власне, і є новинка, – ред.), який знімали глибоко в пустелі Намібії з екстремальними умовами, цього разу все було дещо простіше, оскільки виробництво повернулося до австралійського сеттінгу оригінальної трилогії "Шалений Макс" (до речі, саме в постапокаліптичній Австралії майбутнього і відбуваються події франшизи "Шалений Макс", – ред.). Саме на батьківщині режисера Джорджа Міллера цього разу побудували поселення Бензоград та Патронівськ, а також райське Зелене місце багатьох матерів, звідки родом головна героїня.

"Хоч би як мені хотілося повернутися в Намібію і промчати через справжні пустки, продюсери сказали, що виходу немає і що ми безумовно знімаємо в Австралії. Основна велика установка проти мінометного вогню була знята на високогірній, дуже, дуже рівнинній місцевості на захід від Нового Південного Уельсу в Австралії... Глибинка Брокен-Хілла і Сільвертона надала нам відкриті червоні простори і дозволила нам рити власні прірви", – розповів Гібсон.

При цьому він порівняв умови для зйомок в австралійській пустелі та в Намібії.

"Якість світла приблизно така сама. У багатьох країнах Африки таке ж тепле освітлення, як і тут, що дає нам висококонтрастне освітлення. Пустелі Намібії без травинки, абсолютно без рослинності дуже мене порадували. Тоді як більша частина пустель в Австралії являє собою спартанську, зарослу чагарником землю. У нас є піщані пустелі, високі горбисті дюни і ділянки, але немає "похмурого нічого" пустелі Намібії", – поділився досвідом художник-постановник.

Водночас, за його словами, Зелене місце знімали в Сіднеї. Тут знімальна група використовувала справжній піщаний каньйон, а пишну зелень додали за допомогою комп'ютерних ефектів. Натхнення для того, який вигляд має мати це місце, черпали з образів оазису Уакачіна в Перу та озера Інле в М'янмі.

Зазначимо, раніше в інтерв'ю Variety виконавиця ролі Фуріози Аня Тейлор-Джой розповіла, на які жертви їй довелося піти, щоб знятися в камео у фільмі "Дюна 2". Вона буквально просила режисера Дені Вільнева дати її персонажу, який планувалося ввести тільки в третій частині франшизи, трохи екранного часу вже в другому фільмі. Однак була одна проблема: зйомки "Дюни" проходили в ОАЕ, а "Фуріози" – на іншому континенті в Австралії.

"Ще до того, як я встигла сісти, він сказав: "Я хочу, щоб ти знялася в "Дюні", але ти не можеш цього зробити!", – згадує Тейлор-Джой. "Я пропустила всі стадії горя й одразу почала благати: "Я можу це зробити. Я можу бути в Австралії та Абу-Дабі одночасно".

Актриса розповіла, що під час зйомок "Фуріози" вона постійно розпитувала своїх агентів про "Дюну", але вони говорили їй, що зйомки почалися без неї. Потім, того дня, коли вона повернулася до Лос-Анджелеса з Австралії, Вільньов подзвонив їй і зробив божевільну пропозицію негайно прилетіти в ОАЕ, щоб зняти невеличку сцену за її участю.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.