Віце-президент НОК України Віктор Корж закликав спортсменів та соціально-відповідальний бізнес об'єднатися, аби підтримати вітчизняну медицину в умовах поширення пандемії коронавірусу.

"У вкрай тяжкій ситуації для України протягом останніх двох тижнів закликаю спортивну громадськість, представників бізнесу  об'єднатися, щоб разом протистояти поширенню COVID-19", - підкреслив Віктор Корж. 

Він нагадав, що днями ФСТ "Динамо" спільно з партерами з бізнесу передали велику партію антивірусних та антибактеріальних препаратів для лікування працівників поліції, ветеранів та інвалідів МВС. "Це наочний приклад як у вкрай складних умовах можна поєднати зусилля, зібрати кошти та надати допомогу громадянам, які її потребують.  Не залишайтесь байдужими!  Сьогодні - час відкинути амбіції та об'єднатися, щоб    підтримати ключові соціальні об'єкти - лікарні, дитячі будинки, а також літніх людей, які є найбільш вразливими", - зауважив він.

Відео дня

Більше того , Віктор Корж зазначив, що Мінмолодьспорту та усім відповідальним особам в умовах поширення пандемії слід розглянути варіант скорочення витрат, пов'язаних з життєдіяльністю українських   спортсменів.  " Я також не виключаю, що потрібно розглянути питання щодо  часткового скорочення та скасування частини преміальних виплат за призові місця у майбутніх європейських та світових  форумах" .  В цілому йдеться про десятки мільйонів гривень. 

"Можливо, у скрутний для країни час варто замислитися над тим, аби пожертвувати своїми преміями та гонорарами і  піти на безпрецедентний  крок - вперше в історії захищати спортивну честь України на майбутніх  змаганнях  на принципах волонтерства?" 

На думку Віктора Коржа, це буде прояв патріотизма, що  відповідає  ідеалам сучасного олімпізму, які  грунтуються  на  принципах добра, миротворчості, здорового способу життя".  

"А фантастичні премії в умовах охопившої Україну і світ  пандемії і, на жаль, неминучої економічної кризи, можливо, залишити топчиновникам НАК "Нафтогаз" та наглядовим радам деяких  українських підприємств", - зауважив він.