Іспанія \ REUTERS

Жертвами потужного шторму «Глорія», який четверту добу вирує над Іспанією, стали щонайменше сім людей.

Читайте такожГірські райони Іспанії завалило снігом (фото)

Про це повідомляє Радіо Свобода. Як зазначається, сотні тисяч жителів залишилися без світла.

Відео дня

Тисячі кілометрів доріг заблоковані через сніг.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві закордонних справ надали ряд рекомендацій громадянам України, які перебувають на території Іспанії, у зв’язку з погіршенням погодних умов у цій країні внаслідок надмірних снігових та дощових опадів.

Так, у МЗС радять відстежувати повідомлення компетентних органів Іспанії про можливі перекриття автомобільних шляхів, неухильно дотримуватися рекомендації місцевих органів контролю дорожнього руху, а також завчасно перевіряти можливі зміни у розкладі руху повітряного, наземного та водного транспорту.

За офіційними повідомленнями МВС Іспанії, станом на 21 січня внаслідок снігової бурі «Глорія» на понад 200 автомобільних шляхах рух ускладнений, при цьому понад 30 доріг перекрито. На території провінції Теруель оголошено червоний рівень попередження (у зв’язку із надмірними сніговими опадами).

За даними МЗС, на даний час через погодні умови ускладненою є ситуація на дорогах у провінціях Теруель (снігові опади), Альбасете, Мурсія (снігові опади), Барселона, Жирона та Таррагона (штормове попередження), Валенсія, Кастельон та Аліканте (штормове попередження та снігові опади).

У цьому зв’язку при плануванні подорожей у МЗС рекомендують перевіряти прогнози погодних умов на території Іспанії на веб-сторінці Державної метеорологічної агенції Іспанії, а також дізнаватися про ситуацію на автошляхах на веб-сторінці Генеральної дирекції дорожнього руху Іспанії.