Кількість опадів розподілиться по містах та областях України нерівномірно / фото УНІАН

В Україні червень-2022 очікується теплим, з періодичними грозовими зливами. В окремі дні буде спостерігатися спекотна погода з температурою понад +30 °С, очікуються сильні грози, шквали, зливи, град та навіть смерчі.

Такий прогноз на перший місяць літа зробив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, у червні на більшій частині Європи очікується тепла, подекуди спекотна погода.

Відео дня

"Безпосередньо в межах нашої країни червень передбачається теплим з перевищенням середньомісячної температури на 0,5 – 1,5 °С відносно кліматичної норми. Таким чином, у західних областях середня температура становитиме +18,8…+20,5 °С, у північних регіонах близько +20 °С, у центрі України +20,6…+21,5 °С, на півдні та сході України +21,0…+22,6 °С", - розказав він.

За прогнозом синоптика, кількість опадів розподілиться по містах та областях України нерівномірно. За приблизними розрахунками, за червень має випасти 80 - 100% від норми. Так, у західних областях сумарні значення опадів досягнуть 68-108 мм, у північних, центральних та східних областях 61-73 мм, на півдні країни 49-60 мм.

За словами Ігоря Кібальчича, у червні часто атмосфера найактивніша і фіксуються різні небезпечні конвективні явища: сильні грози, шквали, рясні зливи, крупний град і в окремих випадках навіть смерчі.

"Подібні явища складно прогнозуються і можуть спостерігатися у будь-якій точці України. Нинішній рік не стане винятком", - попередив синоптик.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, цього року червень в Україні буде теплішим, ніж зазвичай, а опадів випаде у межах норми.

Вас також можуть зацікавити новини: