Найближчими днями в Україні очікуються заморозки / фото J_Blueberry/Pixabay

Найближчими вихідними, 3 та 4 червня, по всій Україні очікується короткочасне похолодання, місцями - заморозки на грунті. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За словами синоптика, у найближчі дві доби відбудуться певні зміни у погодних умовах по всій території країни.

"У зв'язку з проходженням холодного фронту та подальшим вторгненням повітряної маси з півночі спостерігатиметься зниження температури практично у всіх областях, за винятком Приазов'я і крайнього сходу", - пояснив він.

Відео дня

За словами фахівця, відчутно знизиться нічна температура, особливо у західних та північних областях. Крім того, атмосферний фронт спричинить дощі, місцями з грозами та шквалами в суботу, а вже у неділю погоду визначатиме молодий антициклон, тому атмосферний тиск очікується високим.

Так, за прогнозом Кібальчича, 3 червня у Волинській та Львівській областях на поверхні ґрунту місцями очікуються заморозки -3...0 °С, а 4 червня заморозки -3...0 °С на поверхні грунту можливі на крайній півночі та в Карпатах.

Похолодання в Україні

Про похолодання в Україні свідчать й дані Погода УНІАН. Згідно з прогнозом, 3 червня до +17°...+20° похолоднішає на півночі та заході України. А вже наступного дня похолодання пошириться по всій країні. 

Вас також можуть зацікавити новини: