Порошенко заявив, що не має відпусток / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко розповів деталі свого відпочинку на Мальдівах, але при цьому заявив, що відпустки у Президента України немає.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів під час прес-конференції "Виклики - 2018". Журналісти поцікавилися, скільки відпусток мав Порошенко на посаді президента і чому про них нічого офіційно не повідомлялося навіть постфактум.

Читайте такожПорошенко розповів, коли ухвалить рішення про участь у президентських виборах"У Президента України немає відпусток, оскільки він не може доручити виконання своїх обов’язків, відповідно до Конституції, нікому", - відповів Порошенко.

Відео дня

Також на питання, чи правда, що для відльоту Порошенка було реконстуйовано окрему приватну доріжку в аеропорту "Київ" та місце для парковки, президент відповів: "Мені нічого невідомо, що приватний, на скільки мені відомо, аеропорт «Жуляни» щось будує. Мені нічого не відомо, я це вам стверджую напевно. Я наголошую усе відбувалося у відповідності до чинного законодавства".

Як повідомляв УНІАН, Порошенко заявив, що під час своєї новорічної подорожі на Мальдіви перетинав державний кордон під власним ім'ям, а усі витрати сплачував з власного банківського рахунку в українському банку.

Нагадаємо, У січні 2018 року стало відомо, що президент України Петро Порошенко зі своїми близькими Новий рік зустрів на Мальдівах. За підрахунками журналістів, це коштувало йому як мінімум в $500 тис. Як повідомляли ЗМІ, президент України начебто перетинав кордон під чужим ім`ям. В той же час, у ДПСУ згодом запевнили, що під час поїздки на Мальдіви Порошенко перетинав кордон законно.