Український активіст Володимир Балух продовжує свій протест, хоча адміністрація СІЗО його голодування не враховує / фото @crimeahrg

Адміністрація СІЗО в окупованому Сімферополі не веде документації щодо голодування засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха, його перестав відвідувати лікар.

Про це повідомляє "Крим. Реалії", посилаючись на керівника Кримської правозахисної групи Ольгу Скрипник.

Читайте також"Про мене тут добре піклуються": Сенцов написавши листа із тюрми

Відео дня

Вона нагадала, що Балух тримав повне голодування перші двадцять днів,а потім архієпископ кримський УПЦ КП Климент переконав його вживати мінімальний набір продуктів (вівсяний кисіль, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), щоб не ставити своє життя під загрозу.

«Володимир погодився, і як ми знаємо, став вживати тільки кисіль, іноді мед і максимум сухарі. У якийсь момент адміністрація колонії дізналася про кисіль і вирішила зняти його з формального голодування. Є певний режим, коли адміністрація ставить людину на облік голодування, ось вони і зняли її з цього обліку, і вважають, що голодування він не веде. Але Володимир продовжує свій протест, він втратив 30 кг ваги. Балуха перестав відвідувати лікар з медсанчастини при СІЗО, хоча зобов'язаний регулярно обстежувати в'язнів, які оголосили голодування», – розповіла правозахисниця.

Раніше в МЗС України заявили, що життя українського активіста Володимира Балуха, який продовжує голодування у кримському СІЗО більше 80 днів, – під загрозою. Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники заявляють, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Підконтрольний Росії суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. грн). Іншу справу проти активіста порушено за заявою начальника ізолятора тимчасового утримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.