Порошенко: Залишився лише один інструмент глобальної безпеки – НАТО / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що НАТО наразі є єдиним інструментом забезпечення глобальної безпеки.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Порошенко зазначив, що Росія, анексувавши Крим і розв'язавши війну на Донбасі, зруйнувала повоєнну систему глобальної безпеки в світі.

Відео дня

Читайте також"Гаряча точка світу": генерал пояснив, навіщо Трампу вирішувати конфлікт в Україні

"Незаконною анексією Криму і агресією проти нашої країни на Сході було фактично зруйнована уся повоєнна система глобальної безпеки світу, яка базувалася на рішенні Ради безпеки ООН і об’єднаному рішенні постійних членів Ради безпеки", - зазначив він.

"Що відбувається, коли агресором є сама країна-член Ради безпеки ООН, який може заветувати та заблокувати, як це, до речі, відбулося з рішенням, яке було запропоновано по незалежному трибуналу по розслідуванню рейсу MH17? Росія тоді заблокувала це рішення, тим самим визнавши свою відповідальність за цей жахливий злочин", - сказав Порошенко.

"Так само і зараз - у нас на сьогоднішній день Рада Безпеки ООН в поточних умовах не є інструментом забезпечення глобальної безпеки... Залишився лише один інструмент. Він називається – НАТО", - наголосив президент.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко наголосив, що Україна була і залишається серед перших пріоритетів як НАТО, так і США.