Кирило закликав предстоятелів 13 помісних православних церков не визнавати результати Об'єднаного собору в Києві / politeka.net

Предстоятель РПЦ Кирило закликав предстоятелів 13 помісних православних церков не визнавати результати Об'єднавчого собору, який відбувся 15 грудня в Києві.

Про це повідомляється на сайті РПЦ. Зокрема, Кирило назвав Об'єднавчий собор у Києві «незаконним зборищем розкольників» і закликав очільників інших православних церков «підняти свій авторитетний голос і в міру сил зробити все можливе, щоб зупинити руйнівні для православ'я дії».

Предстоятель РПЦ Кирило стверджує, що «канонічному православ'ю в Україні і в усьому світі завдано тяжкої рани».

Відео дня

«Закликаю Вас і всю повноту (вашої) Святої Церкви не визнавати новостворену псевдоцерковну структуру і не вступати з нею в спілкування», - зазначив Кирило.

Читайте такожБілоруська православна церква оголосила бойкот ПЦУ

Послання було направлено блаженнійшому папі і патріарху Олександрійському Феодору II, блаженнійшому патріарху Антиохійському Іоанну X, блаженнійшому патріарху єрусалимському Феофілу III, святійшому і блаженнійшому католікосу-патріархові всієї Грузії Ілії II, святійшому патріарху сербському Іринею, блаженнійшому патріарху румунському Даниїлу, святійшому патріарху болгарському Неофіту, блаженнійшому архієпископу кіпрському Хризостому II, блаженнійшому архієпископу афінському і всієї Еллади Ієроніму II, блаженнійшому архієпископу тиранському і всієї Албанії Анастасію, блаженнійшому митрополиту варшавському і всієї Польщі Савві, блаженнійшому митрополиту чеських земель і Словаччини Ростиславу, блаженнійшому митрополиту всієї Америки і Канади Тихону.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні. 6 грудня в Стамбулі він отримає томос про автокефалію від Вселенського патріарха Варфоломія.

Офіційна назва єдиної помісної церкви - Православна церква України.

Титул предстоятеля Православної церкви України - блаженнійший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України.