Тетяна Москалькова скасувала зустріч з українським омбудсменом у Москві / фото УНІАН

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова повідомила українській колезі Людмилі Денісовій, що не зможе з нею зустрітися у Москві через термінове відрядження.

Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини написала у Facebook.

"Слідче управління ФСБ РФ вимагає суд провести засідання щодо продовження терміну тримання під вартою військовополонених українських моряків у закритому режимі. Навіщо це робиться, якщо приховувати нема чого, не зрозуміло", - наголосила Денісова.

Відео дня

Читайте такожДенісова розповіла, що пораненим українським морякам у РФ не надають ліків

"Однак тепер точно зрозуміло, чому скасовано зустріч з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою", - зауважила вона.

"Омбудсмен РФ повідомила мені в смс-повідомленні, що вона вимушена виїхати у термінове позапланове відрядження та повернеться пізно ввечері. А завтра Тетяна Москалькова відлітає в Узбекистан", - додала Денісова.

"Тобто усі наші попередні домовленості щодо конфіденційного обговорення важливих для нас питань не мають для уповноваженого РФ ніякої ваги", - наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, Денісова прибула до Москви, де намагатиметься потрапити на засідання суду з обрання запобіжного заходу полоненим українським морякам.