Чубаров прокоментував сьогоднішні масові обшуки у кримських татар / фото УНІАН

Обшуки в будинках кримських татар є актом найбільш масового порушення прав людини в окупованому Криму.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожЧубаров розповів, що зараз відбувається в окупованому Криму

Відео дня

"Сьогоднішні вторгнення російських окупантів в будинки кримських татар є актом найбільш масового порушення прав людини в окупованому Криму, скоєних окупантами в один день", - написав він.

За словами глави Меджлісу, стало відомо про кілька випадків підкидання заборонених предметів і книг при здійсненні обшуків.

"Очевидно, в окупованому Криму почалася нова, ще більш жорстока хвиля репресій і гонінь на кримських татар, метою яких є спроба привести їх у повну покірність окупантам", - додав він.

Чубаров також зауважив, що 26 березня в Європарламенті продовжилися дебати "П'ять років незаконної окупації Криму Російською Федерацією", в ході яких євродепутати наголошували на неприпустимості жорстокого ставлення російських окупантів до корінного народу Криму.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 березня, з ранку в окупованому Криму відбуваються обшуки як мінімум у 25 будинках кримських татар, кількох людей вже затримали та відвезли до управління ФСБ в окупованому Сімферополі.

У прес-службі ФСБ РФ заявили, що обшуки проводяться в рамках порушених кримінальних справ за місцями проживання нібито прихильників забороненої в Росії міжнародної терористичної організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".