Політолог підкреслив, що Святослав Вакарчук пов'язаний з олігархами / фото УНІАН

Днями у ЗМІ з'явилася інформація, що фронтмен "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук знову вирішив стати депутатом. Нібито у співака вже є офіс, причому в тому ж бізнес-центрі, що і у прем'єра Володимира Гройсмана. Очікується, що офіційно про своє рішення шоумен заявить 16 травня.

"З'явився витік інформації, і після цього ми в деталях з місцем розташування штабу, керівником штабу обговорюємо ймовірність того – чи піде Вакарчук. Допускаю, що це зроблено самим Вакарчуком або його оточенням для того, щоб стежити за нашою реакцією. І вже з цього робити висновки – а чи варто йти, що на це скажуть люди і як вони на це відреагують? Але поки у нас немає гарантій, що він кудись піде", - розповів у коментарі" Главреду політолог Тарас Чорновіл.

За його словами, якщо співак таки зважитися піти в Раду, то не факт, що він до неї дійде.

Відео дня

"У будь-який момент, наприклад, подивившись динаміку рейтингів, він зможе сказати, що його неправильно зрозуміли. Або просто у ході передвиборної кампанії з улюбленця публіки він перетвориться знову на негатив. А у нас з середини літа – початку осені почнеться стійка алергія на те, що називається "нові обличчя". І кожен, хто себе так називати, буде мати колосальний ризик по цьому новому обличчю заробити. Ми вже маємо відчуття оскоми після появи нових облич в "Самопомічі". І далі воно тільки закріпиться", - уточнив Чорновіл.

Політолог підкреслив, що Святослав Вакарчук пов'язаний з олігархами.

Читайте такожВакарчук йде до Ради: ЗМІ дізналися, хто очолює його виборчий штаб

"Він має відношення до консорціуму, в який входять Віктор Пінчук, Михайло Фрідман і фінансист Джордж Сорос. І всі розмови про його участь у президентських виборах теж обговорювалися в цьому консорціумі. І тому, можливо, що саме вони і запускають пробні кулі – яка буде реакція", - стверджує політолог.

Також Чорновіл запевнив, що фінансування та медіаресурс Вакарчуку нададуть. А це грає важливу роль.

"Що стосується електорату, то це зараз тісно пов'язаний з Володимиром Зеленським. Якщо "Слуга народу" буде намагатися максимально охопити схід і боротися за виборців там, наприклад, поведе політику, вигідну Росії і спрямовану на проросійського виборця, то у всіх тих, хто належить до патріотичного електорату, буде більше шансів. Але якщо партія Зеленського кине всі зусилля на захід України, то там стане тісно. І в такому випадку своє візьмуть БПП і Батьківщина, а у новачків подолати бар'єр буде набагато менше шансів", - сказав політолог.

Тарас Чорновіл припускає, що похід у Раду Вакарчука можна пояснити амбіціями.

"Йому знову захотілося гострих відчуттів. Він все-таки вів громадську роботу, був на Майдані, спілкувався з людьми. А тут подивився, що Зеленський без усього цього раптово набрав 73 відсотки, і у Славка виникла така амбітна думка – а чому не я? Але я сумніваюся, що Вакарчуку буде так само цікаво, як в минулий раз. В Раді нічого не змінилося, вона діє за тим же принципам", - резюмував експерт.