Зеленський доручив начальнику Генштабу посилити активність ВСУ по знешкодженню диверсійних груп / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив начальнику Генерального штабу – головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку посилити активність Збройних сил зі знешкодження диверсійних груп у зв’язку з обстрілом у Гранітному.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Читайте такожЗеленський: Таким людям, як Медведчук, не дамо монополізувати українське телебачення

Відео дня

«Цей зухвалий напад чітко показав, хто саме насправді не хоче миру на Донбасі. Обстріл у Гранітному розцінюю як спробу зірвати Мінський процес та поставити під загрозу домовленості про відновлення переговорів у Нормандському форматі. Але розрахунки провокаторів не справдяться. Наша відданість дипломатичним рішенням – незмінна», – наголосив Зеленський.

У цьому зв’язку глава держави доручив начальнику Генштабу – головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку «максимально посилити активність підрозділів ЗСУ з виявлення та знешкодження диверсійних груп і миттєво та жорстко реагувати на будь-які інші спроби збройних провокацій проти українських мирних громадян і військовослужбовців».

Зеленський також висловив співчуття родині воїна, який загинув в автомобілі ЗСУ, та побажав швидкого одужання пораненому захисникові.

У прес-службі зауважили, що внаслідок обстрілу автівка голови Донецької ОДА, що стояла неподалік, не постраждала.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 липня, в районі південної околиці населеного пункту Гранітне з ПТРК був обстріляний вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об'єднаних сил.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один військовослужбовець дістав поранення.