Апаршин вважає, що треба "вкладати кошти туди, де гарантовано відсіч агресії" / фото прес-центру ООС

Помічник керівника Офісу президента Іван Апаршин як експерт висловлює переконання, що основна ідея реформи Збройних сил України має полягати у тому, аби у Росії не було бажання здійснювати подальшу агресію проти України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Апаршин повідомив під час засідання круглого столу в Києві.

Читайте такожЗеленський - Путіну: немає необхідності вносити зміни до Конституції України для врегулювання ситуації на Донбасі

Відео дня

"Ми з вами маємо чітко розуміти... якщо Російська Федерація, не дай Боже, прийме рішення щодо широкомасштабної агресії, це не означає, що українська армія буде спроможна виграти цю війну, але це означає, що ми завдамо таких збитків Російській Федерації, в тому числі і на її території, що подальша агресія в принципі для них стане неможливою. Це основна ідея всієї реформи Збройних сил і системи безпеки та оборони. Не виграти війну, а зробити так, щоб у них в дурній голові навіть думки такої не було", - наголосив Апаршин.

Помічник керівника Офісу президента переконаний, що існують варіанти, коли Україна зможе гарантувати власну безпеку.

"Питання лише в тому, які пріоритети сьогодні буде вирішувати влада. Як можна сьогодні "вбухати" мільярди доларів в систему управління, а вона може нічого не дати. А можна "вбухати" в територіальну оборону, і вона зупинить на двохсотому кілометрі всіх, а це зовсім інша територіальна оборона. А можна 2-3 мільярди використати на резерв. А це зовсім інший резерв, це постійно діючий резерв, з постійно діючою інфраструктурою, складовою системи забезпечення і інформатизації", - сказав Апаршин.

"У нас є механізми, які на сьогоднішній день потребують відповідного політичного рішення, відповідного фінансування, і ми з вами можемо сказати, що на сьогоднішній день не така страшна Росія, на сьогоднішній день треба приймати ці рішення і підходити до них системно. І тоді ми з вами скажемо, що якщо дипломати не вирішують - ми зупинимо першу танкову гвардійську армію (колишню дрезденську), ми її зупинимо, але де? Як? Що нам для цього треба? Це окрема тема, окрема дискусія в закритому колі. Питання вирішуються шляхом прийняття відповідних рішень", - додав помічник керівника Офісу президента.

Він наголосив на необхідності "вкладати кошти туди, де ми на сьогоднішній день гарантуємо відсіч агресії".