Андрій Загороднюк - новий глава Міноборони / скріншот

Президент України Володимир Зеленський представив новопризначеного міністра оборони Андрія Загороднюка особовому складу оборонного відомства.

Виступ президента транслювався Офісом глави держави у Facebook.

Читайте такожВерховна Рада призначила членів Кабміну (перелік міністрів)

Відео дня

«Вчора було найголовніше – Рада підтримала нового міністра оборони Андрія Загороднюка і я дуже хотів би, щоб ви теж підтримали цю людину. Чому? Тому що вона безпосередньо фахівець в оборонних процесах, оборонній галузі. Я хотів би, щоб у нас все було мирно. Мирно – це наш девіз. Я хотів би, щоб кандидатура Андрія була теж підтримана від серця, а не тому, що я там щось сказав, попросив, паном Полтораком», - заявив він.

Зеленський висловив удячність військовим за те, що вони під час війни боронять наші кордони. «Наші військові, наші волонтери – я вдячний вам як професіоналам», - додав він.

Президент подякував за роботу екс-міністру оборони Степану Полтораку. «Я хочу подякувати і привітати, якщо можна оплесками, пана Полторака. Для мене він завжди буде міністром оборони України», - заявив він.

Також глава держави попросив особовий склад привітати нового міністра оборони. «Зараз, якщо можна, привітайте, будь ласка, нового міністра оборони Андрія Загороднюка», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня Верховна Рада України підтримала кандидатуру Андрія Загороднюка на посаду міністра оборони.

Загороднюк – екс-керівник проектного офісу реформ Міноборони, навчався у Київському національному університеті ім. Шевченка, Університеті Ворика та Оксфордському університеті. Має більш як 16 років досвіду роботи на керівних посадах у гірничо-видобувній і виробничій галузях. З 2014 року - громадський активіст, волонтер Збройних сил України.

На початку липня президент Володимир Зеленський призначив Загороднюка своїм позаштатним радником.