США планують збільшити допомогу для України у 2020 році / фото УНІАН

У Сполучених Штатах Америки планують збільшити допомогу у галузі безпеки для України у 2020 році.

Про це, відповідаючи на питання кореспондента УНІАН, сказав тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Зокрема, Тейлор наголосив, що наразі США не скорочуватимуть об'єм допомоги у галузі безпеки для України. "Ми будемо продовжувати зберігати допомогу на тому самому рівні", - заявив Тейлор.

Відео дня

Водночас, за його інформацією, в Сенаті обіцяють виділити більший об'єм допомоги для України в наступному році. "Наступного року Конгрес, ймовірно, виділить більше", - наголосив Тейлор.

Тейлор заявив, що бюджетний перегляд допомоги для України завершений і що жодного негативного впливу на обсяги допомоги для України немає.

Читайте такожУкраїна може отримати військову допомогу від США вже наступного року – сенатор Джонсон

Як повідомляв УНІАН з посиланням на американське видання Politico, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп доручив своїй команді з питань національної безпеки - міністру оборони Марку Есперу і тодішньому раднику президента США з питань національної безпеки Джону Болтону - переглянути програму фінансування на підтримку галузі безпеки України.

Через перегляд програми фінансування для України призупинялася можливість використання передбачених у бюджеті США 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу для України. Кошти не могли витрачатися, поки відбувався перегляд програми фінансування. Термін використання цих коштів спливає 30 вересня цього року.

Перегляд допомоги для України також постав на тлі широких внутрішніх дебатів у США щодо того, чи треба припинити або скоротити мільярди доларів, які виділяються на закордонну допомогу.