8 жовтня за Микитася внесли заставу / Центр протидії корупції

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розпочала закриту частину засідання з розгляду апеляційної скарги прокурорів на рішення суду про обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату Максиму Микитасю, підозрюваному в організації оборудки з нерухомістю Національної гвардії.

Як передає кореспондент УНІАН, на закритій частині засідання судді вивчатимуть матеріали негласних слідчих розшукових дій, а саме – роздруківку розмов Микитася з членами родини, а також медичні дані щодо стану здоров’я Микитася.

На відкритій частині прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури попросив суд скасувати рішення Вищого антикорупційного суду, згідно з яким Микитасю було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5,5 мільйонів гривень, та винести нове рішення, обравши запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 300 мільйонів гривень.

Відео дня

Читайте такожАфера з житлом на 80 мільйонів: екс-нардепу Микитасю призначили заставу в 50 разів меншу, ніж просила САППрокурор зазначив, що Микитась може переховуватися від слідства або чинити тиск на свідків.

Своєю чергою адвокати Микитася попросили суд залишити чинним рішення суду першої інстанції, за яким Микитась вийшов зі слідчого ізолятора під заставу у 5 мільйонів гривень.

Також слід зазначити, що сам Микитась назвав обмін землі, що виділялась Нацгвардії у центрі Києва, на квартири для нацгвардійців на околиці столиці звичайною господарською операцію. За його словами, все, про що говорив прокурор, є нісенітницею.

Крім того, підозрюваний спростував дані слідства, яке стверджувало, що він володіє активами на 3 мільярди гривень.

Очікується, що після закритої частини засідання суд розпочне дебати між сторонами процесу, а потім піде до кімнати для нарад ухвалювати рішення.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи і проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії втратило активи на 81,64 мільйона гривень.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 мільйона гривень екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді та незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 мільйона гривень. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО.

Майбороді обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 мільйони гривень, Гринчук – у вигляді застави у 1,5 мільйона гривень.

18 липня було повідомлено про підозру четвертому учаснику схеми із заволодіння майном Нацгвардії, який на час вчинення злочину обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації.

3 жовтня стало відомо, що детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату від групи «Воля народу» Микитасю в організації оборудки з нерухомістю Нацгвардії.

4 жовтня Вищий антикорсуд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5,5 мільйона гривень. 8 жовтня за нього було внесено заставу.