Найменше опитані українці довіряють судам \ УНІАН

Серед державних інституцій українці найбільше довіряють армії та президенту.

Читайте такожБільшість українців готові підтримати на референдумі мораторій на продаж землі – опитування

Про це свідчать передані агентству УНІАН результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” з 22 по 30 жовтня.

Відео дня

За даними опитування, серед державних інституцій респонденти найбільше довіряють армії та президенту (більш як 60%). Крім того, відносно високий рівень довіри також мають уряд (42%), Верховна Рада (41%) і Служба безпеки України (37%).

Відповідно до результатів дослідження, до всіх інших державних інституцій швидше переважає недовіра.

Так, поліції довіряють 32% респондентів, не довіряють – 53%, Нацбанку – 28% та 45% відповідно, Державній митній службі – 21% та 55% відповідно, Державній податковій службі – 21% та 52%, Мінфіну – 18% та 52%.

Найменше опитані українці довіряють судам (довіряють – 15%, не довіряють – 66%) і прокуратурі (довіряють 14%, не довіряють – 70%).

*** Опитування проводила соціологічна група “Рейтинг” з 22 по 30 жовтня серед 2 тис. респондентів з населення України від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2,2%.