Ілюстрація \ REUTERS

70% українців не підтримують визнання анексії Росією Криму в обмін на звільнення Донбасу.

Читайте такожУкраїна відновить водопостачання до Криму, як тільки Росія забереться з півострова - Пристайко

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного Центром Разумкова з 13 по 17 лютого.

Відео дня

«Встановлення миру на Донбасі силовим шляхом (відновлення військовою силою контролю України над територіями «ДНР» і «ЛНР») підтримують лише 20% громадян, проти цього виступають 56% респондентів», - йдеться в результатах.

Разом з тим, згідно з даними опитування, лише 13% підтримали б відокремлення територій, зайнятих «ДНР» і «ЛНР», від України , не підтримують - 65,5%; лише 10% підтримали б визнання Криму російською територією в обмін на звільнення Донбасу, натомість не підтримують 70% учасників соціологічного дослідження.

***Дослідження проводилось соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей, за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.