У Нідерландах розпочався судовий процес у справі MH17 / REUTERS

До початку сьогоднішнього засідання в Нідерландах по справі MH17 не було відомо, чи хтось з чотирьох обвинувачених буде особисто присутній на засіданні.

Про це заявив суддя Гендрік Стейнгаюс під час засідання в судовому комплексі "Схіпхол" (передмістя Амстердама) у справі МН17.

Читайте також"Фахівці провели висококласну роботу": Зеленський розповів про свої очікування від справи МН17

Зазначається, що жоден з обвинувачених особисто не з’явився на засідання.

Статус обвинувачуваних мають троє громадян Росії: Сергій Дубинський, Ігор Гіркін та Олег Пулатов, а також громадянин України Леонід Харченко.

Суддя також повідомив, що на сьогоднішньому засіданні необхідно з’ясувати, на якому етапі перебуває кримінальне розслідування. "Чи справа готова до розгляду по суті або необхідне подальше розслідування. Це питання, які сьогодні перебувають на порядку денному", - сказав Стейнгаюс.

За його словами, матеріали справи наразі налічують 36 тис. сторінок і величезну кількість мультимедійних файлів в цифровому вигляді.

Стейнгаюс також наголосив, що двоє нідерландських адвокатів, які захищають обвинуваченого громадянина РФ Олега Пулатова, вже впродовж декількох тижнів мають доступ до матеріалів справи для ознайомлення.

Відео: Радіо Свобода

Як повідомляв УНІАН, 9 березня у Нідерландах розпочалося судове слухання у справі MH17. Судовий процес відбувається в країні, громадян якої було найбільше на борту літака Малайзійських авіаліній, за процедурою згідно законодавства Королівства Нідерланди.

До міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака увійшли представники правоохоронних органів п’яти країн: України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

Спільну слідчу групу від України очолив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу "Бук".

Першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський, російський терорист Олег Пулатов і український терорист Леонід Харченко.