Розподіл медзасобів та обладнання у регіонах контролюватиметься за участі СБУ / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що до контролю розподілу медичних засобів та обладнання у регіонах будуть залучені співробітники Служби безпеки України.

Про це йдеться у зверненні глави держави, розміщеному на сторінці президента у Facebook.

Зеленський повідомив, що поставив завдання здійснювати жорсткий контроль за тим, як розподіляються медичні засоби та обладнання у регіонах.

Читайте такожДо Києва з Китаю прибула нова партія тестів на коронавірус та засобів захисту для медиків – Зеленський

«До контролю будуть залучені співробітники Служби безпеки України. Все, що ми отримуємо, віддаємо в області. Притримувати, розподіляти серед родичів чи друзів або, ще гірше, перепродавати медичні засоби ми не дамо нікому», - зазначив президент.

Також, за словами президента, співробітники СБУ мають допомогти у вирішенні іншої проблеми. «На жаль, не всі керівники медичних закладів подають достовірну інформацію щодо забезпечення та прикрашають ситуацію. Це призводить до того, що Київ бачить від регіонів одні цифри, а реальна ситуація на місці – гірша», - відзначив глава держави.

За його словами, вирішення цього питання – на особистому контролі головного санітарного лікаря України.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10:00 3 квітня зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, серед них 23 летальні, 19 пацієнтів одужали.

Читайте також: