В Еврокомиссии выступили с заявлением по поводу назначения нового украинского правительства / eutopialaw.com

Про це йдеться в заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань розширення ЄС і сусідства Йоханнеса Хана.

Читайте такожГройсман обіцяє економічне зростання: Завдання у нас складні, але разом ми впораємося

Представники Єврокомісії відзначають, що з 2014 року в Україні були зроблені значні зусилля по здійсненню реформ. При цьому вони підкреслюють, що українська влада повинна використовувати можливості, що з'явилися з призначенням нового прем'єра і уряду, в першу чергу для того, щоб відновити довіру народу.

Відео дня

Також в ЄК висловили сподівання, що призначення нового уряду надасть новий імпульс для реалізації Мінських домовленостей, у зв'язку з чим закликали всі сторони дотримувати свої зобов'язання.

Читайте такожГройсман обіцяє приділяти "додаткову увагу" повернення окупованих територій та переселенцям

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Верховна Рада України прийняла відставку Арсенія Яценюка з посади прем'єр-міністра України, одночасно призначивши на цю посаду вже колишнього спікера парламенту Володимира Гройсмана.

Також український парламент сьогодні затвердив новий склад Кабміну та його програму діяльності, тим самим надавши новому складу уряду річний імунітет.