Лідер політичної партії “Єдиний Центр”, народний депутат України Ігор КРІЛЬ переконаний, що парламентська коаліція та сформований нею уряд не виконують свої зобов’язання перед виборцями.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ”Єдиного Центру”.

«Сумарні рейтинги БЮТ та НУ-НС не більші за 25-27%, а це майже у 2 рази менше за їх результат на виборах. Це підтвердження того, що парламентська коаліція у нинішньому вигляді та сформований нею уряд не виконують зобов’язань перед виборцями», - заявив І.КРІЛЬ.

Відео дня

На його переконання, коаліційна угода була лише інструментом, насамперед, для БЮТ, аби досягнути головної мети – здобуття влади.

«Фракція БЮТ під надуманими приводами постійно зривала виконання угоди. Це відбувалося, серед іншого, і з міркувань бізнес-інтересів БЮТ. Так було у випадку зі спробами зміни керівництва Фонду держмайна, наполегливим бажанням нашвидку пустити з молотка низку стратегічних підприємств, «половинчатим» рішенням щодо тендерних закупівель», – переконаний депутат.

І.КРІЛЬ вважає, що БЮТ для досягнення своїх корпоративних інтересів не гребує союзами з позакоаліційними силами, Партією регіонів і комуністами.

«Зокрема, предметом торгу ставали зміни до Основного Закону, які мали забезпечити нові преференції для БЮТ. За лояльність і «правильні» голосування уряд на чолі з лідеркою БЮТ Юлією ТИМОШЕНКО розплачується, зокрема, високими державними посадами» - сказав лідер «Єдиного Центру».

На його переконання, «порушено базові цінності, закладені в основу коаліційної угоди - виступати єдиним фронтом з Президентом України, будувати свої дії на основі виборчих програм Віктора ЮЩЕНКА та політичних сил, які увійшли до коаліції».

І.КРІЛЬ вважає, що в результаті цього уряд так і не спромігся забезпечити гідні умови життя для громадян, «оскільки доходи українців буквально з’їдені обвальними інфляційними процесами та й далі зростаючими (попри запевнення уряду) цінами».