У справі направлено запити про правову допомогу до 14 країн / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник голови Національної поліції - начальник Головного слідчого управління НПУ Олександр Вакуленко.

«В рамках розслідування нами в 14 країн, як близького, так і далекого зарубіжжя, скеровано запити про міжнародну допомогу”, - сказав Вакуленко.

Він зазначив, що наразі експерти ФБР США завершили свою роботу в справі про вбивство Шеремета, допомігши українським слідчим в частині проведення ряду експертиз, але якщо знадобиться, вони будуть запрошені знову, а також не виключено, що будуть запрошені фахівці з Європолу.

Відео дня

Читайте такожУ справі про вбивство Шеремета досі немає підозрюваних – поліція

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. Поліція кваліфікувала злочин за 2 ч. п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

Сьогодні, 8 лютого, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що слідство продовжує розглядати чотири версії вбивства Шеремета, але версія професійної діяльності є пріоритетною.

Також, за його словами, слідство не виключає версію політичного вбивства Шеремета, замовлення на виконання якого надійшло з Російської Федерації.