Прорив кордону в пункті

Відомості за фактом прориву державного кордону екс-президентом Грузії і екс-головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі, а також його прихильниками, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це повідомило МВС України на сторінці в Twitter.

Читайте такожУ МВС розповіли, чи затримуватимуть Саакашвілі через незаконний перетин кордону

"Поліція внесла у ЄРДР відомості за очевидними ознаками злочину за ст.332 "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України"", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Сьогодні, 11 вересня, поліція Львівщини за фактом подій поблизу пункту пропуску на українсько-польському кордоні «Шегині» внесла до Єдиного  реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України", - зазначили в прес-службі МВС.

Раніше у прес-службі МВС зазначили, що під час інциденту з проривом кордону прихильниками екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі в пункті пропуску «Шегині» 12 бійців Національної поліції та 5 працівників Держприкордонслужби отримали тілесні ушкодження.

На місце події виїхала слідча група військової прокуратури котра спільно із Національною поліцією встановить всі обставини незаконного масово порушення кордону та для їх кваліфікації.

Читайте такожЛуценко обіцяє притягти до відповідальності організаторів незаконного перетину кордону Саакашвілі

У МВС зауважили, що попередньо в діях організаторів масового безладу на кордоні вбачаються ознаки порушення ст.332 та 348 Кримінального кодексу України.

Адміністрація Держприкордонслужби звертається до всіх осіб, які незаконно порушили державний кордон України, прибути у пункт пропуску «Шегині» для оформлення факту законності перетину кордону.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Саакашвілі вдалося перетнути польсько-український кордон в пункті пропуску «Шегині».

Прихильники Саакашвілі прорвали оточення українських силовиків. Вони взяли в щільне кільце політика, а також депутатів і громадських діячів, які його супроводжували, і буквально «внесли» їх на територію України.

Раніше в ДПСУ заявили, що Саакашвілі незаконно перетнув польсько-український кордон.