Луценко не відступив зі своїх позицій, але і визнав помилки / Фото УНІАН

Голови Генпрокуратури та НАБУ після переговорів "спільно прийшли до того, що було помилкою публічне зведення рахунків". Про це в інтерв'ю українським телеканалам сказав генпрокурор Юрій Луценко. Він мав розмову із керівником НАБУ Артемом Ситником, повідомляє ТСН.

Читайте також"Бажання уникнути кримінальної відповідальності": Луценко відповів на заклик Данилюка про його відставку

"Я не маю права закривати очі на те, що НАБУ, як мені здається, як здається нашим фаховим прокурорам, сьогодні порушує ту чи іншу частину законодавства. Ми зустрілися з паном Ситником буквально днями. Після його повернення зі Сполучених Штатів ми провели обговорення ситуації, і спільно прийшли до того, що було помилкою публічне зведення рахунків. Заяви НАБУ про те, що їм перешкоджають. Інші речі, в тому числі з мого боку. Дійсно не розуміють ні українці, ні за кордоном", - сказав Луценко.

Відео дня

Він зазначив, що "навіть якщо хтось із нас правий, це все рівно наносить удар по всій правоохоронній системі".

"Тому я одразу пропонував і зараз стою на цьому – потрібно за столом обговорювати проблеми і робити реальні кроки на зустріч одне одному. Що я маю на увазі? Я, наприклад, за своїм підписом направив до парламенту зміни до законів, які, з моєї точки зору, є неадекватними. Ну, наприклад, набрання нелегальних агентів на відкритих конкурсах. Ну, всім зрозуміло, що це ненормально. Штірліц, напевно, збожеволів би, якби йому сказали, що треба пройти відкритий конкурс. Але з іншого боку - це закон. Якщо він неправильний – його міняють. Але не порушують", - наголосив Луценко.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада Національне антикорупційне бюро звинуватило Генпрокуратуру і Службу безпеки України у зриві операції з викриття корупційної схеми в Державній міграційній службі.

У відповідь генпрокурор Юрій Луценко заявив про провокації працівників НАБУ проти чиновника міграційної служби, «таємний офіс» бюро з незаконним зберіганням секретних документів і використанням детективами контрабандної апаратури для пошуку корупціонерів.

На конфлікт жорстко відреагували міжнародні партнери України, включаючи Міжнародний валютний фонд і Світовий банк, які закликали керівництво країни забезпечити незалежність антикорупційних органів і невідкладно ухвалити законодавство про антикорупційні суди.