Суддя Печерського районного суду м. Києва Родіон КІРЄЄВ відмовив захисту колишнього прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО у задоволенні клопотання про повернення кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем’єра у перевищенні службових повноважень при підписанні газових угод 2009 р. до Генеральної прокуратури для уточнення обвинувального висновку.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну постанову суду оголосив головуючий у судовому засіданні суддя Р.КІРЄЄВ після поновлення розгляду справи Ю.ТИМОШЕНКО після перерви у судовому засіданні.

«Підстав для задоволення клопотання немає. У задоволенні клопотання про повернення справи прокурору відмовити», - сказав суддя Р.КІРЄЄВ.

Відео дня

Крім того, суддя зазначив, що норма, на яку посилався захист Ю.ТИМОШЕНКО при обгрунтуванні свого клопотання, не передбачає повернення справи прокурору на даній стадії.

«Обвинувальний висновок складено у відповідності до вимог законодавства», - підкреслив головуючий у судовому засіданні.

Як повідомляв УНІАН, захист Ю.ТИМОШЕНКО просив Печерський райсуд Києва повернути до Генеральної прокуратури кримінальну справу щодо екс-прем`єр-міністра за звинуваченням у перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році, для уточнення обвинувального висновку. Адвокат Микола СІРИЙ звернув увагу суду на те, що обвинувальний висновок підписаний першим заступником генерального прокурора Ренатом КУЗЬМІНИМ. «Я не бачу, яким чином ми у судовому засіданні можемо виправити документ, підготовлений першим заступником генерального прокурора», - підкреслив М.СІРИЙ. Другий адвокат Ю.ТИМОШЕНКО Олександр ПЛАХОТНЮК зауважив, що невідповідності мотивувальної частини обвинувального висновку його резулятивній частині можуть стати підставою для скасування у майбутньому будь-якого вироку, винесеного судом.

За його словами, текст обвинувального висновку, який був зачитаний сьогодні у суді, не відповідає тому тексту, який був переданий Ю.ТИМОШЕНКО.

За його словами, про технічні помилки мова не може йти, оскільки норми Кримінально-процесуального кодексу такого терміну не передбачають.

Він також пояснив, що з даним клопотанням звертається на підставі статті 249 п. 1 КПК.