Віталій Кличко
Лідер партії «УДАР» Віталій КЛИЧКО переконаний у тому, що фракція його політичної сили у новому парламенті як мінімум на третину складатиметься з жінок.

Про це політик повідомив під час дискусійного столу з питань гендерної рівності, повідомили УНІАН у прес-службі партії.

«Ми прагнемо, аби представництво жінок у майбутній фракції було як у розвинених країнах - на менше третини. Сподіваюся, що ми впритул наблизимося до цього показника, - наголосив В.КЛИЧКО. - Сприятиме цьому добровільний квотний принцип участі жінок у політичній діяльності, який від початку зафіксований у програмі нашої партії. Вважаємо, що квоти - це реальний механізм надання жінкам більших можливостей для активної участі у громадсько-політичному житті країни.

Відео дня

За словами В.КЛИЧКА, українське жіноцтво заслуговує на значно більшу пошану, увагу та підтримку, ніж сьогодні отримує. Часто саме на жіночі плечі лягає тягар матеріального забезпечення сім`ї в умовах економічної кризи. На думку політика, жінки у кризових умовах зуміли зберегти українське суспільство від ціннісної руйнації. При цьому жіноцтво і досі відчуває на собі прояви гендерної нерівності – через нижчу у порівнянні з чоловіками заробітну плату, вищий рівень безробіття, менш престижні посади, а також - як наслідок – більш поширене саме серед жінок явище трудової міграції.

Для того, щоб змінити таку ситуацію, необхідно, щоб жінки мали не декларативні, а реальні можливості участі у громадському і політичному житті країни. Досвід розвинених країн свідчить: чим більше жінок у парламенті, в органах влади - тим більше уваги приділяється питанням соціального розвитку, медицини, освіти, здорового способу життя, сказав політик.

За словами В.КЛИЧКА, досвід показує, що жінки-політики більше налаштовані відстоювати інтереси своїх виборців та працювати на благо суспільства. Тому мета політичної партії «УДАР» - досягти достойного представництва жінок на керівних партійних посадах. Як приклад політик навів депутатську фракцію «УДАРу» в Київраді, де 4 з 12 депутатів - жінки. «У центральному апараті партії з семи керівників департаментів троє - жінки, у обласних організаціях статистика теж на користь «слабкої статі». Крім того, ми розпочали процес створення жіночої платформи, яка б допомогла жінкам-партійцям краще захищати свої інтереси», - наголосив В.КЛИЧКО.

Лідер «УДАРу» переконаний - представники демократичного табору сьогодні повинні зробити усе можливе, аби в країні нарешті запрацював принцип гендерної рівності. «Єдина сфера, де, на мою думку, не потрібні рівні можливості жінок та чоловіків - це бокс. Коли я дивлюся жіночий бокс і бачу, як жінки б`ються одна з одною, скажу чесно – у мене починає боліти серце», - додав В.КЛИЧКО.