ЗМІ: Путін створив свою версію реальності / REUTERS

Путін вторгся в Крим частково тому, що це було найменш ризикованим способом протестувати його нову тактику ведення війни. Про пише видання The Washington Post, повідомляє Еспресо.TV

Розмови про те, що, втручаючись у Крим, Путін повів себе так, ніби він живе в 19 столітті, формують неточне уявлення про значення останніх подій. Путін зовсім не прорахувався, він висунув нові методи ведення війни 21 століття, вважає The Washington Post.

"Перед тим як Путін вторгся в Грузію в серпні 2008 року, він витратив багато місяців на розміщення традиційного військового обладнання ... Однак тепер Путін більше не пов'язаний рамками війни в національних масштабах. Багато років конфронтації з сепаратистами, бойовиками, терористами серйозно вплинули на його спосіб думок. У Криму Путін випробував тактику "спливаючої війни" - швидкої і завуальованої, яка, найімовірніше, буде широко застосовуватися в майбутньому ", - йдеться в статті.

Відео дня

Читайте такожПутін - Меркель та Камерону: Влада Криму діє законно

По-перше, пише газета, з нізвідки з'явилася прихована армія. Солдати без жодних розпізнавальних знаків були добре підготовлені до розпалювання заворушень і ведення вуличної боротьби. Ці солдати, яких, як стверджує Путін, він туди не відправляв, очевидно, не керуються ніякими законами, правилами і конвенціями, що регламентують ведення війни - поки це стало найсерйознішим викликом Путіна міжнародному порядку. Це свого роду гібриди солдатів і терористів: приховані особи, таємне командування і управління, і таємні накази, безсумнівно, розраховані на досягнення державних інтересів. Відсутність очевидного лідера заважає міжнародному співтовариству виступити з відповідними діями, адже залишається неясним, з ким потрібно вести переговори з питання припинення вогню або здачі. Крім того, якщо почнуться збройні сутички, зупинити їх буде вкрай важко, зазначає видання.

Читайте такожКлінтон вважає Путіна жорстким, але "тонкошкірим" лідером

Другою складовою путінської війни 21 століття є її віртуальний компонент. "Якщо ми назвемо його пропагандою, це стане применшенням віроломної і отруйної природи цієї інформаційної війни. Принципи кібератаки були вдосконалені у відповідності з новими цілями Путіна: завдання полягає в тому, щоб зруйнувати канали спілкування законодавців та органів влади і забезпечити безперешкодний потік російськомовної дезінформації, котра провіщає нову війну з "фашистами", приводить переклад InoPressa.

Путін створив свою версію реальності, яку він пропагує, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні. Він вирішив, що для досягнення його цілей йому потрібен етнолінгвістичний розрив, а потім він розподілив ролі. Тепер його версія цієї історії розігрується на сотні фронтів і публікується в соціальних мережах - це віртуальна трансляція доказів путінської історії про утиски, переслідуваннях і страх російськомовного населення України", - йдеться в статті.

Читайте такожУ Путіна "сумують", що з боку Заходу стоїть "стіна нерозуміння" щодо України

По-третє, Путін використовує фінансові ринки як інструмент ведення суперечок. Газета зазначає, що "маючи власну мережу, оцінювану, за деякими даними, в десятки мільярдів, Путін добре розуміє, як працює фінансова сила. Багатство Росії дозволило йому укласти "партнерські відносини", засновані на взаємній фінансовій вигоді, і Путін спирається на ці зв'язки".

Тактика Путіна створює хаос, яким він керує, статус- кво, яке дозволяє йому впливати на політику України. Путін вторгся в Крим почасти тому, що це було найменш ризикованим способом протестувати його нову тактику ведення війни. Крим, де розміщені російські військові активи і де живе населення, яке симпатизує Росії, в географічному плані ізольований від іншої частини України. Путін міг впевнено розраховувати на те, що з боку втомленого від конфліктів Заходу не буде ніякої фізичної відповіді на його вторгнення.

Читайте такожПутін заявив Обамі, що не варто псувати відносини через Україну

"Протягом багатьох років Путін спирався на важкий молот в дусі радянських часів. Однак його недавні дії свідчать про те, що традиційна армія і розвідка перестали бути тією зброєю, за допомогою якого він має намір вести війну. Поки Захід розмірковує над тим, як краще всього йому відповісти, Путін, найімовірніше вже переходить до наступного етапу: він намагається з'ясувати, які міжнародні протоколи можуть виправдати його дії і як його тактику можна буде застосувати в інших місцях ", - підсумовує видання .