МЗС України нагадало про неодноразові антисемітські виступи Путіна і Лаврова / фото УНІАН, Максим Поліщук

У Міністерстві закордонних справ України відповіли на російські інсинуації про нібито причетність України до заворушень у Махачкалі.

Речник МЗС Олег Ніколенко відзначив, що події в Махачкалі відзеркалюють глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт та суспільства.

"Погрози розправитися із євреями - наслідок роботи російської державної пропаганди, яка десятиліттями культивувала серед росіян почуття ненависті до інших народів", - відзначив Ніколенко.

Відео дня

Дипломат нагадав, що не так давно президент РФ Володимир Путін та міністр закордонних справ Сергій Лавров виступали із образливими антисемітськими заявами. 

"Звинувачення МЗС РФ на адресу України в причетності до подій в Дагестані - намагання перекласти відповідальність з хворої голови на здорову", - підкреслив Ніколенко.

За його словами, в МЗС України глибоко переконані, що міжнародна спільнота має рішуче реагувати на прояви расової ненависті в Росії та будь-де в світі.

Заворушення в Дагестані - новини

Як повідомляв УНІАН, 28 жовтня жителі Республіки Дагестан зібралися біля готелю в Хасавюрті, куди нібито повинні були привезти "ізраїльських біженців". Оскаженілий натовп влаштував заворушення і провів рейд по готелю в пошуках єврев та громадян Ізраїлю.

29 жовтня розлючений натовп увірвався в аеропорт Махачкали, куди прилетів регулярний рейс із Тель-Авіва. Натовп у пошуках "ізраїльських біженців" заблокував роботу аеропорту і спробували потрапити на літак, який прибув з Ізраїлю. Заглядали навіть у двигуни літака.

У Російській Федерації вже знайшли винних у заворушеннях в аеропорту Махачкали. Звичайно ж, в Москві звинуватили "київський режим". 

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в черговий раз звинуватила у всіх бідах Україну. Глава Дагестану Сергій Меліков також заявив, що до організації антисемітських заворушень в аеропорту Махачкали нібито причетна Україна.

Вас також можуть зацікавити новини: