Зеленський запросив Ілона Маска в Україну / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський запросив до музею космонавтики імені Сергія Корольова засновника SpaceX, гендиректора Tesla Ілона Маска.

Своє запрошення президент опублікував у Twitter.

"Сьогодні день народження великого українського вченого, ракетобудівника і конструктора космічних кораблів Сергія Корольова. Дійсно, він був одним з кращих. Я хочу запросити його давнього шанувальника, Ілона Маска, в Україну, щоб побачити музей космонавтики імені Сергія Корольова", - написав Зеленський.

скріншот

На цю мить Ілон Маск не дав своєї відповіді.

Читайте такожІлон Маск готовий розпродати своє майно заради колонізації Марса

При цьому президент прикріпив до свого запрошення минулорічний пост Ілона Маска, в якому він розповідає, що спілкувався з родиною Корольова.

Сергій Корольов - український радянський вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Вважається основоположником практичної космонавтики.

Як Україна допомогла Ілону Маску доставити супутник на базу NASA

  • Раніше український транспортний літак АН - 124 "Руслан" доставив з аеропорту Тулузи на спеціальний аеропорт NASA в США супутник для компанії Ілона Маска SpaceX.
  • Вага вантажу - 55 тонн. Супутник був упакований в спеціальний контейнер, сконструйований французькою авіабудівною компанією Airbus.