НАТО продовжить підтримувати Україну на шляху реформ \ фото УНІАН

Глави держав і урядів 30 країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) зобов'язалися підтримувати реформи для наближення України до Альянсу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав після саміту Альянсу в Брюсселі.

"Ми солідарні з нашими партнерами, яких цінуємо - Україною і Грузією, і продовжимо підтримувати їхні реформи, аби наблизити їх до НАТО", - наголосив Столтенберг.

Відео дня

Курс України в НАТО: деталі

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Axios, яке в лютому вийшло на американському каналі HBO, заявив, що Україна хоче бути рівноправним членом НАТО.

Читайте такожЗеленський буде просити Байдена чітко прояснити можливість отримання Україною ПДЧ в НАТО

9 лютого генеральний секретар НАТО Столтенберг зазначив, що наближення України до членства в НАТО залежить від успішної реалізації реформ. Зокрема, Україна повинна зміцнювати демократичні інститути, боротися з корупцією, вводити демократичний політичний контроль над ЗСУ.

У Посольстві США також заявляли, що для подальшого просування євроатлантичної інтеграції України необхідний прогрес у ”важких, але важливих” реформах.

5 березня віце-прем`єр Ольга Стефанішина заявила, що зараз не менш як 14 з 30 країн-членів НАТО готові перевести в практичну площину політику ”відкритих дверей” для України.

7 червня заступник генсека НАТО Мірчі Джоане заявив, що в Альянсі поки що немає консенсусу в питанні надання Україні Плану дій для членства.

9 червня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна вже володіє всіма інструментами для потенційного приєднання до НАТО.