Кулеба розповів про "Люблінський трикутник" / фото REUTERS

Міністри закордонних справ Польщі Яцек Чапутович і Литви Лінас Лінкявічюс прийняли запрошення провести в Україні друге засідання новоствореного формату взаємодії "Люблінський трикутник".

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав у Любліні (Польща) на спільній прес-конференції з главами МЗС Польщі і Литви.

"Я запросив своїх колег - міністра Чапутовича і міністра Лінкявічюса - друге засідання "Люблінського трикутника" провести в Україні, і я радий, що це запрошення було прийняте. Тому чекайте на новини", - заявив Кулеба.

Відео дня

Читайте такожУкраїна, Польща та Литва домовилися про новий формат взаємодії — "Люблінський трикутник"

Також глава МЗС України запевнив, що буде зроблено усе, аби наповнити формат політичного, економічного та соціального співробітництва між Україною, Республікою Польща та Литовською Республікою "Люблінський трикутник" максимально практичним змістом. Зокрема, Кулеба підкреслив, що йтиметься про реалізацію конкретних проектів і конкретні напрями взаємодії в інтересах України, Польщі і Литви, і Європи загалом.

Також Кулеба записав відеозвернення, у якому пояснив, що в рамках "Люблінського трикутника" три країни спільно протидіятимуть російській дезінформації. "Наші партнери будуть підтримувати нас у європейській і євроатлантичній інтеграції", - додав Кулеба.

Він зазначив, що сьогодні було зроблено ще один крок з метою повернення України до європейської сім'ї народів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 липня, в Любліні (Польща) було засновано тристоронню платформу для політичного, економічного та соціального співробітництва між Україною, Республікою Польща, та Литовською Республікою – "Люблінський трикутник".