Штайнмаєр хотів би приїхати в Україну, але не найближчим часом \ фото УНІАН

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що хотів би приїхати в Україну, але у короткостроковій перспективі такий візит поки не планується.

Про це він сказав в інтерв’ю MDR.

На питання про те, чи хоче він поїхати в Україну, Штайнмаєр відповів, що радий, що дипломатичні непорозуміння між Німеччиною та Україною вирішені.

Відео дня

Цьому, за його словами, також сприяли візити спікера Бундестагу Бербель Бас та міністра закордонних справ країни Анналени Бербок, а також відновлення роботи посольства Німеччини в Україні.

"Це сигнали, які надійшли до Києва. Тому зараз має бути прийняте рішення, хто й коли буде робити візит. Блокади більше немає" - сказав Штайнмаєр.

"Я не маю жодних конкретних планів подорожей у дуже короткій перспективі. Але я припускаю, що з паном Зеленським я зустрінуся" - додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше у відносинах Києва і Берліна виникла напруга через відмову у візиті Штайнмаєру - українська сторона відмовилась його приймати через багаторічні тісні відносини з Росією.

8 травня у Київ приїжджала президент Бундестагу Німеччини Бербель Бас. Під час візиту вона зустрілась з президентов України Володимиром Зеленським.

Після неї 10 травня з неоголошеним візитом до Києва прибула міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Вас також можуть зацікавити новини: