Росія розгорнула велику кампанію з дискредитації ЗСУ / facebook.com/kommander.nord/

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Російська Федерація поширює хибну інформацію, аби зірвати постачання країнами цивілізованого світу озброєння для захисту українського народу і державності від російської агресії.

Про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у мікроблозі Twitter.

"Коли наші партнери беруть зобов'язання стосовно більшої військової допомоги і російські війська зазнають більших втрат, Росія просуває фальшиві новини про неправильне використання озброєння, наданого Україні. Вони роблять це, аби зірвати постачання озброєння, яке відіграє вирішальну роль у звільненні території України", - наголосив Ніколенко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 14 липня голова Офісу президента Андрій Єрмак запропонував створити Тимчасову спеціальну комісію, яка займатиметься питаннями контролю над використанням зброї, отриманої від міжнародних партнерів. Відповідна заява з’явилася через декілька днів після того, як член Палати представників США Вікторія Спартц серед іншого, сказала, що американська сторона не знає, чи потрапляє надане озброєння на фронт.

Згодом у Пентагоні заявили, що не бачать ознак, що надану зброю Україна може вивозити з країни як контрабанду.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська, як і раніше, зосередили зусилля на захопленні Донбасу. 

Ворог штурмує район Івано-Дар'ївки Донецької області, а також Вуглегірську ТЕС, щоб просунутися в Краматорськ і Слов'янськ.

У Пентагоні, своєю чергою, констатували, що, попри великі втрати, які РФ зазнала в боях за регіон, ЗС Росії за 90 днів просунулися тільки до 16 км. Це, зазначив генерал Міллі, є не дуже великим просуванням.

На думку експертів з Інституту вивчення війни, росіяни втрачають наступальну бойову міць у локальних боях за відносно неважливі населені пункти. 

Так, ЗС РФ досі не взяли Сіверськ після захоплення Лисичанська. Крім того, російська армія не змогла почати атаку на Бахмут. 

Очікується, що нинішній наступ окупантів досягне своєї кульмінації в найближчі тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: